ugyintezes.jpg

Tájékoztató helyi lakosság részére

Tájékoztató - 2020. márc.. 27.


kij--r--si-korl--toz--s.jpg

1. A településen koronavírusos fertőzött továbbra sincs, senki nincs megfigyelés alatt, karanténba zárt személy nincs, koronavírusos tüneteket mutató személy nincs.

2. Tarnaörs községben az önkormányzat által biztosított közszolgáltatások zavartalanul működnek, a gyermek- és szociális étkeztetés folyamatosan biztosított, a lakosság alapvető élelmiszer ellátása biztosított, a pénzbeli ellátások rendben megérkeznek. Az otthonukba önkéntesesen elzárkózó idősek ellátását az önkormányzat megszervezte, folyamatosan biztosítja.

3. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a központi irányítási szervekkel, a szükséges információkat megkapjuk, az intézkedéseket helyben haladéktalanul megtesszük, a lakosság ellátását megszerveztük, biztosítani tudjuk. A március 28 napjától bevezetett korlátozások betartására kérünk mindenkit. A vonatkozó rendeletet a honlapunkon is közzé tettük.

4. A jövő héten minden háztartásba eljuttatunk többször is használható védőmaszkot. A védőmaszkot az önkormányzat által vásárolt alapanyagokból helyi önkéntesek ingyenesen készítették.

5. Az önkormányzat a helyi üzletekben élelmiszerre, vegyi árura és higiéniai termékekre beváltható utalványokkal fogja segíteni a lakosságot a későbbiekben. Arra számítunk, hogy gazdasági helyzet romlani fog a közeljövőben, az emberek megélhetése ekkor válik nehezebbé, így a segítségnyújtást a legnehezebb időszakokra időzítjük.
Tarnaörs Község Önkormányzata és a Tarnaörsi Roma Nemzetiségi Önkormányzat nevében összefogásra, együttműködésre és közös cselekvésre bíztatok mindenkit, továbbra is mindenkitől fegyelmet, kitartást, türelmet és alkalmazkodást kérek!

Almádi János s.k.

Tarnaörs Község Polgármestere

Lőcsei József s.k.

Roma Nemzetiségi Önkormányzat Elnöke

1

MK 20 056 1 2

MK 20 056 1 3

4