ugyintezes.jpg

Összefoglaló

Tájékoztató - 2011. szept.. 15.



Összefoglaló a 75. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításról  

Hat év szünet után ismét megrendezi a Vidékfejlesztési Minisztérium az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítást (OMÉK) 2011. szeptember 28. és október 2. között a Hungexpo területén.

Az idei, jubileumi 75. OMÉK-ot a gyökeresen új agrárpolitika szellemében, a 10 évre szóló Nemzeti Vidékstratégia jegyében rendezzük meg.

A két évszázados múltra visszatekintő OMÉK Magyarország legnagyobb és legrégebbi agrárgazdasági kiállítása.

A rendezvény fővédnöke Orbán Viktor miniszterelnök, aki a megnyitón is részt vesz, a védnöke pedig dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.

Az idei kiállítás mottója: A magyar föld legjava. Bemutatjuk a híres magyar kreativitással megalkotott mezőgazdasági gépeinket, kiváló minőségű magyar élelmiszereinket, ritka és értékes őshonos állatainkat és növényeinket! Borainkat, biotermékeinket, pálinkáinkat!

Az idei OMÉK kiemelt célja a hagyományos, kiváló minőségű, megbízható és biztonságos élelmiszerek bemutatása és népszerűsítése. Ez a célkitűzés kiemelt programként szerepel a tárca 10 évre szóló Nemzeti Vidékstratégiájában is.

A kiállítás és vásár kitűnő alkalmat teremt a magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar teljes egészének bemutatására, az alapanyag termeléstől a feldolgozott termékekig.

A 2011-es OMÉK agrárdiplomáciai szempontból is nagy jelentőségű. A kiállítás díszvendége az EU soros elnökséget 2011. július 1-től betöltő Lengyelország lesz. A rendezvényen számos ország kiállítóira, vezető politikusaira, szakminisztereire, államtitkáraira és agrárszakembereire számít a vidékfejlesztési tárca.

Az idei OMÉK a kiállítók számára kitűnő alkalom az információszerzésre, kapcsolattartásra, üzletkötésre és értékesítésre, a látogatók számára pedig a szakmai tájékozódásra, új ötletek gyűjtésére, és nem utolsó sorban kellemes időtöltésre.

Ebben segítenek a szakmai vitafórumok, kiállítások, kulturális rendezvények, kóstolással egybekötött termékbemutatók, az élőállat bemutatók és más színes, a gyermekek számára is élvezetes programok.

A kiállítás saját honlappal rendelkezik, ahol minden fontos információ megtalálható. A honlap címe: www.omek2011.hu