ugyintezes.jpg

Tarnaörs község területén bevezetett intézkedésekről a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében

Felhívás - 2020. márc.. 16.


koronavirus-2.jpg

Tarnaörs Község Polgármesterétől


Tarnaörs község területén bevezetett intézkedésekről a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében

1. A Tarnaörs Község Önkormányzat fenntartásában lévő Iskolai Könyvtár 2020. március 16. napjától bezár.

2. A Gyermekjóléti Szolgálat és Védőnői Szolgálat továbbra is működik, azonban a megszokottól eltérő ügyfélfogadással. Kérünk mindenkit, hogy csak a legszükségesebb esetben keressék fel a szolgálatokat. A szolgálatok zárt terében egyszerre csak egy felnőtt személy tartózkodhat. Kérünk mindenkit a higiéniai előírások fokozott betartására. További szabályokról a szolgálat Lőcsei Anikó (tel.: 06/21-333-2854) és Bernáthné Nagy Mária (36/473-169) ad tájékoztatást a helyszínen.

3. Az idősek szociális étkezését az önkormányzat továbbra is biztosítja. Az ételt minden ellátott részére éthordóban kiszállítjuk, a kiszállítási díjat a járványveszély elmúltáig nem számolunk fel senkinek. A főzőkonyhára csak a személyzet mehet be.

4. Az iskolás és óvodás gyermekek részére az étkezést március 16. napjától két fogásos meleg étel formájában továbbra is biztosítjuk. Az étel mindenkinek saját hozott edényeibe kerül kiadagolásra a főzőkonyha előtt 11 és 13 óra között, amelyet a szülő vehet át. Ezen rendelkezés központi intézkedés meghozataláig érvényes. Az ellátottak felé haladéktalanul jelezzük, ha változás áll be.

5. Március 16 napjától az Önkormányzat Hivatalában (tel: 36/473-001) különleges ügyfélfogadási rendet és járványügyi intézkedéseket vezetünk be. A hivatalban zárt terében egyszerre csak két ügyfél tartózkodhat, az irodákban csak egy. A Hivatalban naponta 2 alkalommal soron kívüli fertőtlenítés lesz. Kérek mindenkit, hogy a személyes ügyintézésre csak halaszthatatlan esetben keresse fel a Hivatalt. A Hivatalt felkeresők különös figyelmet fordítsanak a higiéniai intézkedések betartására, illetve egymástól tartsanak 1-2 méter távolságot, kerüljék a személyes érintkezést.


A fenti rendelkezések visszavonásig érvényesek.

Almádi János
polgármester