ugyintezes.jpg

Tájékoztató - 2020.03.24.

Egyéb - 2020. márc.. 24.


tajekoztato.jpg

Tarnaörs Község Polgármesterétől

Tájékoztatom a helyi lakosságot az alábbiakról:


1. A településen jelenleg nincs fertőzött, senki nincs megfigyelés alatt, karanténba zárt személy nincs, koronavírusos tüneteket mutató személy nincs.

2. Tarnaörs községben a közszolgáltatások működnek, a gyermek- és szociális étkeztetés folyamatosan biztosított, a lakosság alapvető élelmiszer ellátása biztosított, a pénzbeli ellátások rendben megérkeznek.

3. A jelenlegi helyzetben mindenkinek kötelezettsége, hogy a közismert járványügyi, védekezési szabályokat betartsa, de nincs ok felesleges pánikra, nincs szükség alaptalan rémhírterjesztésre.

4. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a központi irányítási szervekkel, a szükséges információkat megkapjuk, az intézkedéseket helyben haladéktalanul megtesszük, a lakosság ellátását megszerveztük, biztosítani tudjuk.

5. Az önkéntesen otthonukba elzárkózó azon idős személyek esetében, akik az ellátásukat más módon biztosítani nem tudják, az önkormányzat segítséget nyújt részükre az alapellátási cikkek lakóhelyükre szállításában. A szállításra heti két alkalommal kerül sor, helyi üzletekben beszerezhető áruval (élelmiszer, vegyi áru) történik. A kiszállítást önkormányzati dolgozók és önkéntesek végzik. Az igénylők további részletes tájékoztatást kapnak. Ez ügyben igényüket a Hivatal irányába jelezzék a 36/473-001 telefonszámon.

6. Minden hivatalos információról tájékoztatni fogjuk a lakosságot. Felhívom mindenki figyelmét, hogy alaptalan pánikkeltés, álhírterjesztés, rendbontás, ellenállás büntetőjogi felelősségre vonással jár. Mindenki tartózkodjon ettől és saját környezetében szigorúan tartsa be a járványügyi előírásokat. Ez mindannyiunk közös érdeke és felelőssége.

7. Arra kell készülnünk, hogy a járványhelyzet súlyosbodni fog a következő egy-két hónapban Magyarországon, illetve, hogy további járványügyi intézkedések is várhatóak. Minden központi, és helyben szükséges intézkedést azonnal és szakszerűen megteszünk és végrehajtunk.
Mindenkitől fegyelmet, kitartást, türelmet és alkalmazkodást kérek!

Almádi János
polgármester