Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
Múltunk Emlékei
Dátum / Idõ
 
Névnap: Ágnes
Keresés Tarnaörs
Tarnaörs Fejlődéséért Alapítvány
3294 Tarnaörs, Erzsébet út 13.
Adószám: 18588615-1-10

Rendelkező nyilatkozat letöltés
A könyvtár története
A tarnaörsi Népkönyvtár 1950. december 15-én létesült. Ekkor az állomány 140 darab könyv volt. Helyileg az iskola épületében kapott helyett, majd 1958-ban a mozi melletti helyiségbe költözött.
Jelenlegi helyén 1983 óta működik. Ekkor, mint Komplex Nevelési Oktatási Intézmény részeként klubkönyvtári szervezetben, majd 1985-től az Általános Művelődési Központ Könyvtáraként.
2013-tól a Tarnaörsi Óvoda, Közművelődési Intézmény és Községi Könyvtár intézményegységeként működő nyilvános könyvtár. Kettős funkciót lát el, mind a községi, mind pedig iskolai könyvtári feladatokat. Az általános tájékoztatás, szabadpolcos könyvkölcsönzés mellett a könyvtár különböző foglalkozások, könyvtári rendezvények színhelye is. Olvasószolgálati munkájában szervezett tájékoztató tevékenységet folytat, segíti az oktatásban részt vevők információellátását. Kulturális, közösségi, közművelődési és egyéb programokat szervez, feladata a község életével kapcsolatos helytörténeti dokumentumok gyűjtése, feltárása. A tarnaörsi Községi Könyvtár több mint tízezer könyvvel várja az érdeklődő olvasókat.