Belépés
Felhasználónév:

Jelszó:


Adatok megjegyzése

[ ]
[ ]
Múltunk Emlékei
Dátum / Idõ
 
Névnap: Sebestyén
Keresés Tarnaörs
Tarnaörs Fejlődéséért Alapítvány
3294 Tarnaörs, Erzsébet út 13.
Adószám: 18588615-1-10

Rendelkező nyilatkozat letöltés
2017. július 20. csütörtök -- Katasztrófavédelem -- Hozzászólás: 0
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján az elkövetkező napokban tartós hőség várható, ezért az országos tisztiorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár 2017. július 20. (csütörtök) 00:00 órától július 23. (vasárnap) 24:00 óráig másodfokú hőségriasztást adott ki.
Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a meleg időjárás idején fogyasszanak több folyadékot, ne várják meg a szomjúságérzetet! Lehetőség szerint 11 és 15 óra között ne tartózkodjanak a napon, valamint figyeljenek bőrük védelmére is! Javasoljuk a megfelelő napvédő készítmények alkalmazását, illetve a leégés ellen védő ruházat viselését! Amennyiben tehetik, tartózkodjanak árnyékban, légkondicionált helyiségekben, és a legmelegebb órákban lehetőség szerint kerüljék a megterhelő fizikai munkát!

Tájékoztatjuk a lakosságot továbbá, hogy pénteken egy időjárási front éri el térségünket. Napközben az Alföld középső részén és az Északi-középhegységben elszórtan valószínű intenzív zivatarok kialakulása. Néhol heves zivatar is kialakulhat, rövid idő alatt 30-40 mm körüli csapadékkal, nagyobb méretű jéggel és 70-90 km/h-s szélrohammal.  • Jótanácsok hőségben gyerekeknek