ÚMVP támogatottak figyelmébe!

Felhívás - 2013. febr. 15.


Felhívás monitoring adatszolgáltatásra 2013. február.14. Ezúton hívjuk fel a figyelmét, hogy megjelent az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) és az Európai Halászati Alapból (EHA) támogatott intézkedések 2013. évi monitoring adatszolgáltatás teljesítésének részletes szabályairól szóló 41/2013. (II. 12.) számú MVH közlemény, mely alapján az adatszolgáltatásra kötelezett ügyfelek 2013. február 13. - március 12. között teljesíthetik monitoring adatszolgáltatási kötelezettségüket. Felhívjuk szíves figyelmüket továbbá arra, hogy az MVH az adatszolgáltatást elmulasztó, vagy hiányos, hibás adatokat közlő ügyfeleket bírsággal sújthatja. Aki már rendelkezik MVH támogatási határozattal, annak kötelező a monitoring adatszolgáltatás. Az adatszolgáltatási kötelezettségnek kizárólag elektronikus úton lehet eleget tenni. Ennek feltétele az Ügyfélkapus regisztráció. Ügyfélkapus regisztrációt a www.magyarorszag.hu honlapon igényelhet - kizárólag magánszemélyként. Ha szervezetnek, vállalkozásnak van monitoring kötelezettsége, akkor a szervezet nevében, meghatalmazottként eljáró magánszemélynek kell Ügyfélkapus regisztráltnak lenni. Ha adatszolgáltatási kötelezettségét meghatalmazott útján teljesíti, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által kiadott jelszóra van szüksége. Ezt a jelszót az MVH honlapján www.mvh.gov.hu-n elérhető G946-os nyomtatvány kitöltésével igényelheti meg. Aki korábban már igényelt jelszót, és teljesített adatszolgáltatást annak a korábbi jelszava él. A fent említett regisztráció birtokában, az MVH honlapját www.mvh.gov.hu felkeresve kezdhető el a monitoring. Az MVH honlapján elérhető e-monitoring oktatási anyag és kitöltési útmutató segítségül szolgálhat a sikeres adatközléshez: elérhető innen. Az aktuális információkat tartalmazó közlemény ide kattintva érhető el.

Tovább olvasom...

Farsang az oviban!

Egyéb - 2013. febr. 14.


Részlet a cikkből:

"Az óvodások télbúcsúztató báljára, 2013. február 8-án került sor az óvodában. A gyerekek és az óvónénik is nagy készülődésben voltak már hetekkel az esemény előtt."
FOLYTATÁS ITT!

Tovább olvasom...

Támogatott kérelmek az akciócsoport területén

Közzététel - 2013. febr. 08.


2013. január 28.

A Tisza-Tarna-Rima Mente Fejlesztéséért Közhasznú Egyesület honlapján közzétette a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiájában allokált forrásokra kiírt III. tengelyes, turisztikai tevékenységek ösztönzésére és mikrovállalkozások fejlesztésére kiírt támogatások, valamint a LEADER pályázatok nyerteseinek névsorát.

A névsor elérhető a www.ttrmleader.hu honlap Nyertes pályázatok/Támogatott pályázatok, kérelmek menüpont alatt.

TTRM Egyesület munkaszervezete

Tovább olvasom...

TÁMOP-2.1.2

Hirdetmény - 2013. jan. 05.


A TÁMOP-2.1.2 program alapvető céljai:

 • a felnőtt magyar lakosság tanulási hajlandóságának ösztönzése,
 • az alacsony idegen nyelvi és informatikai tudással rendelkezők munkaerő-piaci integrációjának támogatása, alkalmazkodó-képességének javítása.
A projekt célcsoportja:
 • minden 18. életévét betöltött felnőtt,
 • aki nem tanuló, hallgató államilag támogatott képzésben,
 • aki ezen képzési programmal párhuzamosan nem vesz részt hazai és/vagy európai uniós forrásból támogatott idegen nyelvi és/vagy informatikai képzésben.
A képzésre jelentkezők támogatása
 • A projektben SIKERESEN résztvevők tanfolyami díja 90 órára összesen max:1800 Ft
 • eTanácsadói segítség (Balogh József 36-473-032) toborzás, mentorálás.
 • Megfelelő létszám esetén HELYBEN SZERVEZETT TANFOLYAM.
 • Idegen nyelvi képzés: bármely élő idegen nyelvre, de maximum B2 szintre felkészítő képzés.
 • Informatikai képzés: Alapfokú számítógépes ismeretek, vagy /és ECDL modulok elsajátítása.
További felvilágosítás és segítség a regisztrációhoz: @ Végleges regisztráció: www.tudasodajovod.hu Letöltés PDF formátumban.

eu_logo.jpg A projekt az Európai Únió támogatásával, az Európai
Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg.
mm_logo.jpg

Tovább olvasom...

Mikulás ünnepség az óvodában

Egyéb - 2013. jan. 02.


2012. december 6-án délelőtt az ablakon kinézve fehér hótakaró borította a tájat, mikor puttonyával megérkezett a Mikulás a gyermekeinkhez az óvodába.

Tovább a cikkhez...

Tovább olvasom...

Polgármesteri Köszöntő

Köszöntő - 2012. dec. 24.


Kedves Tarnaörsiek! Ismét elmúlt egy év. Nemsokára megszólal a karácsonyi csengő, amelynek hangja a családot, az otthon melegét juttatja eszünkbe. Az ünnep hangulatában a másik emberre figyelünk, és arra gondolunk, hogy mit nyújthatnánk szeretteinknek, azoknak, akik fontosak számunkra. Szeretet - ez a mi legemberibb értékünk. A szeretet a lényünkhöz tartozik, és szomorúak vagyunk, ha hiányzik az életünkből. Nem a drága ajándékok jelentik szeretetünket, hanem a szándék, hogy önmagunktól mit adhatunk önzetlenül. Ahol béke és szeretet van, ott meghitt, bensőséges kapcsolatokra épülő családot lehet teremteni. Figyeljünk arra, hogy a szeretet lángja ne csak néhány napig, az ünnep idején éljen a szívünkben, hanem a hétköznapokban is megmaradjon az izzása. Kívánom, hogy a karácsonyi áhítat bensőséges érzése töltsön el bennünket a szent ünnep idején. Év vége felé közeledve köszönetet mondok mindazoknak, akik egész évben segítették településünk fejlődését és az önkormányzat munkáját. Köszönöm a lakosságnak a különböző társadalmi munkában nyújtott segítségét és aktív részvételét. A képviselőtestület nevében minden tarnaörsi lakosnak kívánok békés, áldott karácsonyt és Boldog Új Esztendőt!
Almádi János polgármester

Tovább olvasom...

Álláshirdetés!

Hirdetmény - 2012. júl. 17.


Tarnaörs-Boconád ÁMK
a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján
pályázatot hirdet

Tarnaörs-Boconád ÁMK
Általános Iskola


iskolatitkár
munkakör betöltésére.


Tarnaörs-Boconád ÁMK Napköziotthonos Óvoda

dajka
munkakör betöltésére.

Bölcsődei gondozó
munkakör betöltésére.


Tarnaörs-Boconád ÁMK Napköziotthonos Óvoda Boconád

Óvodapedagógus
munkakör betöltésére.


kozigallas.gov.hu

A teljes pályázati anyag letölthető innen (PDF), vagy a részletek megtekintéséhez, kérem klikkeljen a továbbra!
A pályázatokat a főmenü, dokumentumok, pályázatok alól is elérheti.

Tovább olvasom...

Üvegzseb

Tájékoztató - 2012. júl. 04.


Új hivatkozás került a Dokumentumok menüpontba, "Üvegzseb" néven!
Az említett link az Üvegzseb oldalra vezet, melyben jelenleg a következő dokumentumok érhetők el:

 • Tarnaörsi köztemető ravatalozó épületének felújítása, korszerűsítése, bővítése. - Vállalkozási szerződés (PDF)

 • Tarnaörsi faluközpont Dózsa György út és Erzsébet út meghatározott területének fejlesztése, felújítása, átalakítása. - Vállalkozási szerződés (PDF)

Tovább olvasom...