Kellemes húsvéti ünnepeket!

Köszöntő - 2014. ápr. 19.


Felvirradt ismét Húsvétnak ünnepe, a feltámadásnak dicső szép ünnepe. Mikor mennyei kéz nyitotta meg a sírt, fényes angyalok hirdettek örömhírt. Nincs már itt az Úr, bizonnyal föltámadt, csüggedő szívekből szálljon el a bánat. Az öröm ünnepén, hogy felfrissüljetek, egy kevés vízzel öntözlek titeket. Újuljon meg tőle testetek, lelketek, Hit- Remény- Szeretet lakozzék bennetek. Forrás: http://versoldal.blogspot.hu/ Kép: http://kepguru.hu/

Településünk valamennyi lakosának nagyon boldog húsvéti ünnepeket kívánok minden képviselőtársam nevében!
Almádi János polgármester

Tovább olvasom...

A 2014-2020 közötti programozási időszakra történő felkészülésről

Tájékoztató - 2014. márc. 26.


A teljes anyag letölthető PDF formátumban innen!

Az Irányító Hatóság útmutatása alapján az elmúlt hónapban Akciócsoportunknál is megkezdődött a 2014-2020 közötti programozási időszakra történő felkészülés.

Egyesületünk közgyűlése egyhangúlag határozott arról, hogy lényegében változatlan települési lista alapján (Feldebrő a továbbiakban az Eger Vidék Kincsei Akciócsoporthoz kíván tartozni) kéri az előzetes regisztrációját, amely alapján majd hozzákezdhet Helyi Fejlesztési Stratégiája kidolgozásához.

Tovább olvasom...

Megújult a Tarnaörsi Dózsa Vadásztársaság épülete

Tájékoztató - 2014. márc. 05.


A Tarnaörsi Dózsa Vadásztársaság Az EMVA –ból turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012‐ben nyújtandó támogatásra “A Tarnaörsi vadászház felújítása” címen nyújtott be támogatási kérelmet. Pozitív döntést követően 2013. június el is indulhattak az építési munkálatok, melyhez 8 863 877 Ft Leader forrást használhatott fel az egyesület.

Az összefoglaló letöltése PDF formátumban innen

Tovább olvasom...

Elérhető a Tisza-Tarna-Rima mente öröksége elektronikus könyv!

Értesítés - 2014. jan. 28.


Végre elérhetővé vált a Tisza-Tarna-Rima mente öröksége c. elektronikus könyv, amely a Kápolna Községért Közalapítvány által benyújtott és elnyert Leader pályázat révén valósulhatott meg.

Tájékoztató letöltése PDF formátumban innen

Tovább olvasom...

Boldog Új Évet Kívánunk!

Köszöntő - 2014. jan. 01.


Hiszek benne, hogy úgy fogom szemlélni ezt az új évet, mintha a következő 365 nap most peregne le először a szemem előtt - meglepetéssel és csodával fogom nézni a körülöttem lévőket, örömmel fedezve fel, hogy mellettem vannak, s megosztozunk a szeretet nevű valamin, amiről ugyan sokat beszélünk, de kevésbé értjük.

Paulo Coelho

Boldog új évet kívánunk minden kedves látogatónak és tarnaörsi lakosnak egyaránt!

Tovább olvasom...

Megújult Tarnaörs honlapja

Közlemény - 2013. dec. 28.


Új felületet kapott Tarnaörs honlapja!

Átláthatóbb, modernebb és a mai igényeknek megfelelő közösségi modulokkal ellátott weboldalt hoztunk létre. Kiemelkedő figyelmet szenteltünk az akadálymentesített megjelenésnek. Csökkent látóképességű olvasóink számára szeretnénk könnyebbé tenni oldalaink, híreink és közleményeink akadálymentesebb böngészését.

Reméljük mindenki tetszését elnyeri.

Tovább olvasom...

Boldog Karácsonyt Kívánunk!

Köszöntő - 2013. dec. 24.


Tóth Zoltánné Ircsi: Karácsonyi köszöntő

Mikor angyalaink ünnepelnek,
körülöttünk szárnyra kelnek.

Ünneplik, hogy megszülettél,
a halandók királya lettél.

Tovább olvasom...

Nitrát adatszolgáltatás

Egyéb - 2013. dec. 13.


Bővült a nitrát érzékeny területek száma

Szeretném tájékoztatni a gazdákat, hogy – ha még nem értesültek róla – a nitrátérzékeny besorolású területeken (mezőgazdasági tevékenységet folytatók, háztartási igényt meghaladó mértékben állatot tartókra) gazdálkodókra, kétféle adatszolgáltatás vonatkozik. Folyamatosan kell vezetniük a gazdálkodási naplót, majd az arra alapozott nitrát adatszolgáltatást kell benyújtaniuk december 31-ig.

Tovább olvasom...

Új pályázati lehetőség turisztikai szolgáltatóknak

Pályázatok - 2013. okt. 18.


Rövidesen újra lehet pályázni térségünkben is turisztikai beruházásokra. Várhatóan 2013. november 4-től újra megnyílik a támogatási lehetőség az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a turisztikai tevékenységek ösztönzéséhez.

A kérelmet postai úton lehet majd benyújtani Egyesületünk Munkaszervezetéhez az MVH által rendszeresített és az MVH honlapján közzétett nyomtatványokon.

Tovább olvasom...